суббота, 29 сентября 2018 г.

Natural pickled red beets and apples

Натурална туршия от червено цвекло с ябълки / Natural pickled red beets and apples /

   Има няколко кореноплодни зеленчуци , които са на голяма почит в нашия дом.Един от тези кореноплоди е цвеклото, което винаги имам под ръка.Правя много салати с прясно червено цвекло, а днес Ви предлагам туршия с ябълки.
   Тази туршия може да се направи в комбинация и с други зеленчуци, но аз избрах ябълките - те много добре се комбинират с цвеклото.Придават леко сладникав, киселичък , много приятен вкус.Суровите натурални туршии с минимално количество сол могат да ни служат през цялата зима.Те могат да бъдат употребявани и от пълни суровоядци, защото не са топлинно обработени.Единствен проблем е солта, която може да се намали до минимум.За един 3 - литров буркан са необходими 3 равни с.л. сол.Просто нарежете определеното количество зеленчуци - цвекло и ябълки на резени, добавете солта и залейте с вода.
  Преточвайте туршията след 2 - 3 дни / отливайте водата и пак я наливайте като добре я разбърквате преди това /.Това преточване се прави 10 - на дни, може и повече в зависимост от температурата на съхранение.Колкото е по - топло, толкова преточването е по - често.Когато ферментацията приключи за да се запази по - дълго време туршията може да се добави синапено семе - 2 - 3 с.л. , даже и повече.Белият синап спира ферментацията и добре запазва зеленчука, той е твърд, хрупкав и много вкусен.
       Приятен апетит !

0 коммент.:

Отправить комментарий