четверг, 18 июля 2019 г.

Рецепта осоляване на тиквички в буркани. Солени тиквички за зимата. Мариновани тиквички за зимата без стерилизация




Тиквичките могат да направят много различни вкусни заготовки: те са осолени, мариновани и т.н. В тази статия, ние ще говорим за това как да туршия и мариновани тиквички.
Вече казахме как да приготвим вкусна закуска - хайвер от тиквички от тиква, и говорихме за приготвянето на салати за зимата. Не по-малко популярни в сравнение с хайвер и салати от този зеленчук и маринована, осолени тиквички, също се показват като голяма закуска на дневна и празнична маса. Ще говорим за тях.
Мариниране и осоляване на тиквички е съвсем проста, по-проста от много други заготовки, така че ако решите за първи път да се опитате да направите запаси за зимата, зеленчуците за консервиране, пребиваващи на тиквички ще бъдат чудесна идея.
Подобно на други зеленчуци, като подправка могат да се използват тиквички, консервирани в различни марината с оцет, както и плодови и зеленчукови сокове. Мариниране и осоляване на тиквички при рязане, но понякога има рецепти, в които се прави изцяло, и половинки, ако плодовете са малки. Това е цялата теория и сега нека да се заемем с практиката!


Рецепти за осоляване и ецване на тиквички



Събрали сме за вас голямо разнообразие от рецепти за осоляване и мариноване на тиквички, от които можете да изберете най-подходящия за вас вариант. Така че нека започнем!

Класическата рецепта за осоляване на тиквички за зимата

Вие ще се нуждаете от 1 буркан от 1л: 600-700 г тиквички, 3-5 черни чушки, 2-3 грахови банани, 1-2 лаврови листа и скилидки чесън, 1 лист хрян и чадър от копър, 1 ст.л. сол и оцет 9%, горчив пипер на вкус, листа от касис не са задължителни.
Как да туршия тиквички за зимата. Изплакнете добре бурканите със сода, сварете клепачите, изплакнете тиквичките, изплакнете обилно и нарежете зелените с ножици. Нарежете опашки от тиквички, нарязани на кръгчета или четвърт кръгове. Обелете чесъна, разстилайте добавките във всеки буркан: бахар и черен пипер, лавр, чесън, парче горчив пипер, след това сложете зеленчуци, тиквички върху него (колко ще отидете на върха) и го покрийте с малко повече зелени. Доведете вода до кипене, изсипва се в буркан, покрива се и се оставя за 10 минути, изцежда се в тенджера, добавя се сол, заври се, изсипва се отново тиквички в буркан, покрива се и се оставя, след това се изсушава отново, кипва и за трети път се изсипва тиквички. Налейте оцет в буркан, покрийте и превъртете. Оставете бурканите да се охладят при стайна температура, увити в одеяла.


Можете да туршия тиквички и малко по-различно - с черешови листа.

Рецепта за осоляване на тиквички с черешови листа

Ще вземе: 10 кг млади тиквички, 5 л вода, 300 г листа и / или корен от хрян, листа от магданоз и череша, 50 г сол на всеки 1 л вода.
Как да туршия тиквички с черешови листа. Нарежете опашките на тиквичките, изплакнете ги добре с течаща вода и ги нарежете с вилица. Изплакнете всички добавки, нарязвайте корена на хрян средни. Слоеве от тиквички в слоеве от слоеве за ецване, премествайки всеки слой листа от череши, магданоз, корен и / или листа от хрян. За саламура, добавете 50 g сол на всеки 1 литър вода, оставете да заври, филтрирайте и охладете. Излейте тиквичките с охладения саламура, поставете ги на хладно и сухо място за 20-25 дни. Саламура през цялото време трябва да се излее, но да се подготви в размер на 20 грама сол на 1 литър вода.
Използвайте тиквички с дължина до 10 см с недоразвити семена за тази рецепта.
Следната рецепта вече се прилага за маринованите тиквички.

Маринирана рецепта от тиквички



Приемат се: 1 кг тиквички, 1 л вода, 75-90 гр. Сол, 70-75 мл оцет 9%, 30 г копър, 10 скилидки чесън, 3-5 чаени банани, 1 шушулка от люта чушка.
Как да приготвим мариновани тиквички за зимата. Вземете тиквички до 15 см дълги, измийте, отрежете стъблото, нарязани на кръгове с дебелина 1,5 см. Нарежете копъра, нарязайте чесъна и пипер по дължина на няколко ленти. Поставете приготвените добавки в бурканите на дъното, намажете ги, поставете тиквичките отгоре. Доведете вода до възпаление, разтворете сол, изсипете оцет, изсипете се в буркани с тиквички. Стерилизирайте бурканите в продължение на 12 минути (0,5 l) или 15 минути (1 l) и навивайте.
Можете да мариноване тиквички и пълни с ябълков оцет.

Рецепта за тиква, маринована с ябълков оцет



Ще вземе: 1кг млада тиква, 100 г захар и оцет, 1 л вода, 3 черни граха, 2 скилидки, 1,5 супени лъжици. сол, копър, семена от кориандър.
Как да туршия тиквички. Изплакнете и наряжете на половината тиквички, изплакнете и изсушете копъра. За марината се налива оцет във водата, добавя се сол и захар, довежда се до кипене и се изважда от печката. Разстелете половинките от тиквички в стерилизирани буркани, редувайки се със стръкчета от копър, сложете също подправки, налейте кипяща марината, покрийте бурканите със стерилни капаци и оставете за един ден, след това излейте останалата марината, затворете бурканите с капаци, оставете за съхранение на студено.
Фенове на пикант могат да приготвят остри мариновани тиквички.

Рецепта за пикантни кисели тиквички

Ще бъде необходимо: тиквички, марината - за 1 литър вода 450-600ml оцет 9%, листа от 15 касиса, 5-7 грах от пипер и пъпки от карамфил, 1-2 лаврови листа.
Как да готвя пикантни кисели тиквички за зимата. Трябва да се използват млади тиквички с нестабилни семена. Обелете тиквичките, изрежете ядрото и изрежете на 2-3 см кубчета, натопете го в кипяща вода за 5-7 минути, след което веднага го потопете в студена вода. За марината, добавете сол, захар, оцет, подправки към врялата вода, отстранете от печката. Сложете в буркани тиквички, залейте горещата марината. Буркантите се стерилизират в контейнери с вряща вода в продължение на 15 минути (0,5 l) и 20 min (1 и 2 l), след което се затварят.
Много интересен вариант - ецване на тиквички в ябълков сок.


Рецепта за тиква, маринована в ябълков сок

Ще вземе: тиквички, марината - 1 чаша растително масло, вода и ябълков сок, 50 г настърган чесън, 30 г захар и сол.
Как да приготвим тиквички за зимата. Изчистете младите тиквички, изрежете ги на кръгчета, сложете ги в 3-литров буркан, налейте вряла вода два пъти, всеки път след изливането, оставяйки вода за 10-15 минути. За трети път отново излейте маринатата върху тиквичката и я навийте.
Осъществяване на заготовки за зимата не е толкова трудно, колкото изглежда, това е един интересен, завладяващ и творчески процес, и каква ще бъде радостта от неговия резултат, когато отворите буркан ароматно ецване през есента или зимата! Успех! Препоръчваме ви да разгледате рецепти от мариновани тиквички.
Основният конкурент на солена краставица е тиквички, приготвени по същия начин. Тези зеленчуци са обичани от мнозина за тяхната нежна плът, която е невероятно вкусна в комбинация с добре подбран букет от подправки, пипер и сол. Всяка домакиня има своя собствена рецепта за приготвяне на солени тиквички. Предлагаме ви един от най-лесните и най-популярни варианти на този празен.
Помислете, че е по-добре да навиете млади тиквички - те имат много нежно месо и малки кости. Въпреки това, можете да навивам и големи зеленчуци - просто трябва да ги премахнете от грубата кожа и премахване на семената. Е, тогава всичко е строго според рецептата! За да стане по-ароматно събирането на реколтата, пикантен букет може да бъде допълнен с магданоз, кантарион, листа от касис, чили пипер или корени от хрян.
            съставки

Рецепта за солени тиквички



Налейте вода в голяма тенджера, добавете захар и сол. Сложи на огъня, доведе до възпаление. След това се налива оцет, разбърква се. Оставете да заври. Пригответе пикантни билки: измийте букета в студена вода. Копър, нарязани на малки парченца, листата от хрян - широки ленти. Обелете чесъна, разделете на карамфил, ако те са големи - нарязайте го наполовина.
Измийте бурканите. На дъното на всяко място има малко копър, хрян, чесън, черен пипер (няколко граха) и дафинов лист. Пригответе тиквичките: измийте ги добре, изрежете стъблото и, ако е необходимо, твърд "нос". Нарежете зеленчуците на пръстени с дебелина около 1,5 см. Ако тиквичките са големи, нарязани на половин пръстени или нарязани на четвъртинки. 

  Буркан със солени тиквички ще ви зарадва в студените зимни дни! Нанесете приготвени тиквички в буркани за подправки. Напълнете бурканите с кипяща марината и ги покрийте с капаци. След това се пристъпва към стерилизация. Сварете водата и я оставете да изстине леко. Покрийте дъното на голяма саксия с памучна кърпа. Поставете в бурканите й с тиквички в маринатата и напълнете с гореща вода.


Напълнете така, че шийките на кутиите да са 2-2,5 свободни. Поставете саксията с бурканите на средна топлина. Оставете водата да заври и оставете да заври 10 минути. Извади буркана от саксията и го навий. Когато всички банки са навити, обърнете ги с главата надолу, разклатете топло одеяло и оставете за един ден. След това завъртете капака и го преместете на място за постоянно съхранение.
Също така мислех, че приготвянето на солени тиквички в кутии за зимата не е много удобно. Зеленчуковият тимус не е малък зеленчук, но буркан, дори трилитров, е малко малък за такива екземпляри. Но се оказа, че всичко е много удобно, и най-важното, няма нужда да търсите място в хладилника, за да съхранявате тиганите. В края на краищата, валцувани тиквички добре поддържани само в стаята.
Процесът на консервиране на солени тиквички е много подобен на ецването на краставици в буркани, а на вкус и използването им е готов, всичко е много сходно. Солени тиквички, като краставиците, ще се впишат идеално в различни салати, като "винегрет" или "Оливие", а само малко захар с варени картофи няма да бъде много лошо.
Така че, първо трябва да направите всичко същото като при осоляването на тиквички в тенджера или варела. Самите тиквички измийте, отрежете връхчетата и ги пробийте с шиш на няколко места за по-добро проникване на саламурата вътре.
Тиквички, като всички останали зеленчуци, трябва да се приемат качествено - без гниене и цяло. Освен това те трябва да са млади. Тогава кожата им ще бъде много нежна и все още няма семена. Дължината не трябва да е повече от 15 см. А дебелината - 4-5 см.
Всички подправки трябва да бъдат измити и сложени в пласт в чиния: слой от подправки, слой от тиквички, слой подправки и т.н. Горният слой трябва да бъде плевел.
От подправките трябва да се вземат:
  • магданоз, целина, копър
  • копър семена
  • корен от хрян и листа
  • листа от череша и касис
  • люти чушки
  • чесън


Като цяло, вземете всичко, което съществува в градината или от баби на пазара за ецване на краставици, но 2 пъти повече.
Сега трябва да вземем студена питейна вода и да разредим солта в нея.
  • 1 литър вода
  • 2-2.5 ст. лъжици сол
И това саламура залийте тиквички. Поставете товар отгоре - дървен кръг или плоска стъклена плоча. Това зависи от обема на вашите ястия.
За да избегнете появата на плесен по повърхността на саламурата, налейте малко суха горчица директно върху кръг или чиния. Поставете малък товар, така че саламурата винаги да е на върха на чашата и да я гледате. ако изчезне, излейте го.
Покрийте съдовете с капак или чиста кърпа, за да предотвратите замърсяването. Оставете да престои 3-5 дни при стайна температура. Сега започва процесът на ферментация на ферментация на мляко. Саламура ще бъде мътна и дори скуош може да се появи на тиква. Но не изплаквайте нищо по никакъв начин. Всичко е както трябва.
След 3-5 дни, тиквичките ще трябва да бъдат отстранени, и саламура щам. Поставете тиквички в чисти стъклени буркани. Подправки могат да бъдат премахнати и можете да си тръгнете, както и аз. Сега зеленчуците ще бъдат много лесни за влизане и поставяне в буркани, тъй като те стават меки и гъвкави. Все още добавям към тях струйка лют пипер, харесвам ги по този начин.
Саламура трябва да се свари и да се излее бурканът до самия ръб. Сгънете стерилната капачка и отстранете охладителя под дъното на козината. Това е всичко. През зимата можете да използвате този евтин, но здравословен зеленчук в диетата си, като разнообразите масата си.
Но не всеки знае, че този зеленчук е гъвкав, от него можете да готвите много от всички видове деликатеси. Солени тиквички на украински също е много апетитен. Такова ястие е не само оригинална закуска, но и храна, която е от полза за човешкото тяло, тъй като този зеленчук съдържа соли на калий, калций и магнезий, както и много други микроелементи, които допринасят за нормалния живот, повишават имунитета, особено през зимата. Ето защо, вероятно, много домакини се опитват да направят колкото се може повече от запазването на тиквичките, като избират доказани рецепти. Някои от тях ще разгледаме днес.


Класическа рецепта: осолени тиквички 

За да направите запазването добро, трябва да изберете правилните зеленчуци. Те трябва да бъдат само пресни, дълги петнадесет сантиметра, с плътна плът.
Съставки: четири килограма тиквички, сто грама сол и захар, един китка магданоз и целина, триста и петдесет грама оцет 6%, половината люти чушки, двадесет грах черни и сладки пиперки, един корен от хрян, пет грама естрагон, десет \\ t дафинови листа, десет зъба чесън. За марината: един литър и половина вода, сто грама захар, сто грама сол, триста и петдесет грама оцет 6%.
Солени тиквички на украински се приготвят по следния начин: зеленчуците се измиват, нарязват на тънки кръгове, без да се забравя да се премахне стъблото. Чушките се разрязват на половина и се премахват семената. Хрян почистени и измити, нарязани зеленчуци. В долната част на предварително приготвени чисти кутии изложи слой от подправки и зеленчуци, сложи тиквички на върха и се изсипва всички марината (кипене). Контейнерът се покрива с капаци и се стерилизира в продължение на осем минути, след което се навиват и охлаждат.

Мелитопол солени тиквички за зимата: стъпка по стъпка рецепта 

Съставки: седемстотин грама прясна (малка) тиквичка, две единични гроздове от копър, четири листа от мента, както и малко магданоз (целина), един дафинов лист и щипка горчив черен пипер, петнадесет грама сол, осемдесет грама оцет 6%. За марината: 300 грама вода, петнадесет грама сол и осемдесет грама оцет 6% се взимат на литър буркан.


подготовка
Тиквички осолени в украински се приготвя много просто. За това трябва да измиете добре зеленчуците и да ги нарежете на кръгчета. Зелените също се нарязват с чесън. Банките са предварително измити и стерилизирани. След това в тях се слагат зеленчуци и подправки, поставят се тиквички на горната част и се наливат с кипяща марината. Банките се поставят в тенджера и се стерилизират под затворени капаци в продължение на дванадесет минути, след което веднага се навиват и оставят да се охлади с вратовете надолу.

  метод номер 1

Съставки: за половин литър буркан вземете три скилидки чесън, две парчета хрян, половин китка целина и магданоз, половината от червения лист, три листа мента, един дафинов лист, тиква. За марината: за един литър вода вземете петдесет грама сол, дванадесет грама оцетна киселина 80%, или двеста грама оцет.


подготовка
За да се готви осолени тиквички на украински, трябва да почистите зеленчуците и нарязани на кубчета, малки плодове консервирани цели. Подправки, зеленчуци се поставят на дъното на предварително подготвените чисти буркани, след което мидите се изсипват с кипяща саламура (половин литър буркан се нуждае от двеста грама), стерилизират се десет минути, след което се навиват и слагат да се охлади.

Консервирани тикви: метод номер 2

Съставки: за един килограм патисони вземете 12 скилидки чесън, един кипър зеленчуци от копър, една шушулка от червен лют червен пипер, четири зеленчукови банани. За марината: един литър вода отнема деветдесет грама сол, седемдесет и пет грама трапезен оцет.
подготовка
За да направите солени тиквички на украински (рецепти, които обмисляме днес), е необходимо да режете гребените на кубчета с чесън и черен пипер, и да нарязвате зелените. Подправки и копър се поставят на дъното на предварително подготвени кутии, поставят се тиквички на върха (доста стегнати). Солта и оцетът се поставят във вряща вода, контейнерът със зеленчуци се разбърква и се излива с този саламура, покрива се с капаци и се стерилизира в продължение на дванадесет минути, след което се навива, обърна с главата надолу и се охлажда.


Тиквички, осолени за зимата

Съставки: един килограм тиквички, един голям магданоз, един корен от хрян, една и половина шушулки от горчив пипер, три скилидки чесън. За марината: един литър вода, осемдесет грама сол.
подготовка
Днес обмисляме доста прости рецепти. Посоляването на тиквички за зимата започва с факта, че зеленчуците се измиват и напоени с вода в продължение на три часа, след отстраняване на стъблото. Междувременно половината от билките и подправките се поставят на дъното на кутиите. С течение на времето скуошът се нарязва на кръгчета и се поставя на върха на билките. Зеленчуците се изсипват със саламура, дървен кръг се поставя отгоре и потиснат, покрит с кърпа. Тара се съхранява първо при температура от двадесет градуса по Целзий, като се уверява, че саламурата изцяло покрива зеленчуците. Ако е необходимо, добавете марината. Три дни по-късно, контейнерът се поставя на студено място, за да завърши процеса на ферментация. Отнема около тридесет дни. В същото време е необходимо периодично да се премахва появяващия се филм от матрицата, кръгът и потискането да се измиват в топла вода. Мухълът няма да се появи, ако върху зеленчуците поръсете суха горчица.

Скуош на украински с хрян

Състав: два килограма тиквички, един литър вода, двеста грама оцет 5%, двадесет грама листа от хрян, двадесет грама зеленчуци и зелени магданоз, пет черен пипер, четири листа от мента, както и два листа, три скилидки чесън, три лъжици сол.
подготовка
Зеленчуците се измиват и нарязват на малки парченца, пиперът се нарязва на пръстени. Чесънът е смачкан. Измитите билки, хрян и чесън, мента и подправки се поставят предварително на дъното на подготвените консерви, отгоре се поставят зеленчуци. Всичко това се изсипва с кипяща саламура, покрива се с капаци и се стерилизира в продължение на осем минути, след което се навива.
    Зеленчуци, положени в чиния, настъргани подправки и билки. За първия етап е по-добре да се вземе широк контейнер, например тенджера, тъй като ще е необходимо да се постави потисничество.
    След това пригответе саламурата (за 1 литър вода, която се нуждаете от 2-2,5 супени лъжици сол), охладете, филтрирайте и напълнете заготовката. Поръсете суха горчица върху тиквичките, това ще предотврати появата на мухъл. Покрийте с плоча и дървен кръг (ако има такъв), поставете потисничеството.
    Оставете тиквичките в стаята за 3-6 дни. През това време соленият разтвор ще се замъгли и върху детайла може да се появи плака. Трябва да е така.
    След 6 дни продължете към втория етап. Скуош изваждаме и се преместваме в чисти кутии. Подправки и билки могат да бъдат изхвърлени или поставени на тиквички.
    Наточете саламурата, сварете и изсипете в буркана нагоре. Навиваме метални капаци, поставяме ги с главата надолу и ги обвиваме.

    Как да туршия тиквички в барел?

    За ецване ние се нуждаем от млади тиквички с дължина до 16 см и диаметър 3-6 см, различни подправки и подправки по желание. За пропорциите на саламура: 1 литър вода и 60-80 грама сол.
    Започнете да излагате съставките, редуващи се зеленчуци и билки. Първият и последният пласт трябва да се състоят от пикантни билки.
    След 3-4 дни прехвърляме на студ. В процеса на осоляване трябва да се уверите, че тиквичките са напълно покрити със саламура и при необходимост трябва да се добавят.
    След 25-30 дни можете да вземете проба.

    Как да туршия тиквички бърз начин?

    За да може солени тиквички да се вкусят за 3 дни, те могат да бъдат приготвени в пакет.
    Сложете нарязани зеленчуци, нарязан чесън, една супена лъжица сол, чаена лъжичка захар и подправки на вкус на дъното на силен, гъст пакет. След това изложи 3-4 тиквички, нарязани на кръгове. Всички се смесват добре и се наливат 0,5 л вода. Освобождаваме въздуха от опаковката, здраво го затваряме, поставяме в тенджера и го оставяме за поне 3 дни при температура 18-25 градуса. В бъдеще трябва да се съхранява в хладилника.

0 коммент.:

Отправить комментарий