четверг, 18 июля 2019 г.

патладжани с моркови и чесън - стъпка по стъпка рецепта със снимки



Солен.


Опитайте се да приготвяте солени патладжани с моркови, чесън и малко количество пресен магданоз за моята проста домашно приготвена рецепта за зимата. Лесно се подготвя и вкусна предястие от патладжан е много любимо на семейството ми.
Съставки: патладжани, моркови, магданоз, сол, чесън
Съставки за домашно приготвени сини продукти (за една кутия от 3 литра):
  • Патладжан (малък размер) - 2 кг.;
  • Моркови (за предпочитане големи, сладки) - 0,5 кг.;
  • Чесън - 150-200 г;
  • Магданоз - малка купчина;
За запълване:
  • Вода - 1 литър;
  • Сол за готвене - 2 супени лъжици. хижи.

Как банките.

За по-голяма яснота и яснота на процедурата за възлагане на поръчки рецептата е стъпка по стъпка. И така, след като са избрали зрели патладжани с малък размер за готвене, първото нещо, което трябва да направите, е да ги измиете.
След това отрязваме стъблата на нашите зеленчуци и ги закрепваме с вилица на няколко места. Това трябва да се направи така, че когато се готви, излиза горчивината.
Приготвените по този начин патладжани трябва да се варят в слабо осолена вода за около 3-5 минути. Не забравяйте, че те не трябва да бъдат преварени.
След това обикновено слагам сварените патладжани на мивката близо до мивката, поставям дъска за рязане върху тях и поставям потисничество върху нея. Сложих бутилка вода.
Докато от тях изтича ненужна горчива течност, можемподгответе останалите компоненти от нашата домашна работа.
Ние почистваме морковите и ги настъргваме, или на голям морков, или на корейски моркови.
Чесънът също се обелва и след това котлет.
Булка магданоз трябва да се измие и наряза на ситно.
Сега трябва да напълниш нашите сини. За да направите това, във всеки патладжан правим разрез от страната на отстраненото стъбло, но без да завършим края на зеленчука. Във всяка нарязана поставете малко морков, чесън и магданоз. И след това пренавийте нишката на патладжана, така че пълнежът да не се разлее.
Синьото, пълнено със зеленчуци, трябва да се сгъне в трилитров буркан.
След това разтваряме солта във вода, изсипваме яйчниците в саламура и се покриваме с капан на капрона.
Нашата заготовка е оставена топла в продължение на три дни, за да започне ферментацията, и след това я съхраняваме в студена изба за съхранение.
Сервирайте пикантни мариновани аромати на чесън, маринованите патладжани с моркови трябва да бъдат нарязани на филийки (след отстраняване на конците от зеленчуците). Добре е да се налее лека закуска от синьо слънчогледово масло и да се поръсва с пръстени лук

0 коммент.:

Отправить комментарий