вторник, 18 августа 2020 г.

Аджика



виж снимката
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • • 1 кг домати
  • • 300 г чесън
  • • 300-500 г люти чушки
  • • 1 кг червени чушки
  • • 1 с.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се измиват и почистват. На лютите чушки се махат само дръжките, семките се оставят. След това всичко се смила възможно най-ситно и се посолява. Сместа се сипва в емайлиран съд, похлупва се с капак и се оставя да престои 3-4 дни, за да ферментира. Разбърква се 1-2 пъти на ден. Насипва се в предварително стерилизирани буркани. Затварят се с пластмасови капачки и се съхраняват на хладно.

Може да се използва като сос към меса, а също и като добавка към супи и различни ястия.
Получават се 5 буркана от 0.5 л.

0 коммент.:

Отправить комментарий